Proje ve Çalışmalarla Türkiye'nin Birincisi oldu

Proje ve Çalışmalarla Türkiye

Gönen`de, Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK) kapsamında, bütün mesleki ve teknik orta öğretim kurumlarının katılımına açık Nasıl Başardık” yarışması yapıldı.

Gönen`de, Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi’nin (METEK) kapsamında, Ülkemizdeki bütün mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarının katılımına açık “Nasıl Başardık” yarışması yapıldı.

NASIL BAŞARDIK! Yarışması ile eğitimcilerimizin mesleki ve teknik eğitimde uygulanması planlanan “Kalite Güvence Sistemine” kendi deneyimleri ve başarı öyküleriyle katkı yapması, aynı zamanda bu başarılarını kamuoyuyla paylaşmaları amaçlandı.

 Okul-endüstri işbirliği, mesleki-teknik eğitimcilerin eğitimi, meslek etiği, mezun izleme, okul-toplum ilişkisi, girişimcilik ve mesleki eğitim gibi 10 tematik konu da yarışma yapıldı.

Yarışmaya Gönen Ticaret Odası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni proje uzmanı Numan ÖZGÜLER ’de  ‘Rüzgarı Yakala’ faaliyeti ile katıldı. Proje; Girişimcilik ve mesleki eğitim temasın da birinci olup, on birinci arasında yapılan değerlendirmede de Türkiye birincisi oldu.

Ödül töreni 12/12/2013 tarihinde İstanbul’da ``İş Dünyası ile Mesleki Eğitim Arasında Karşılıklı Güvenin İnşası” Konulu Uluslararası Konferansta  Müsteşar yardımcısı  Salih ÇELİK  tarafından,  Türkiye Birincisi Numan ÖZGÜLER ’e  verildi.

Numan ÖZGÜLER yenilenebilir enerji konusunda bölgemizde bir çok faaliyetler yapmıştır. Yenilenebilir enerjinin yaygınlaştırılması projesi, Balıkesir Belediyesi biogaz projesi, tarımsal sulama da  rüzgar enerjisinin kullanımı, kapalı Pazar yerinin güneş tarlasına dönüştürülmesi projesi,  Rüzgâr enerjisi sempozyumu v.b.  ve en son kendi enerjisini rüzgâr ve güneşten sağlayan okul projesini gerçekleştirerek Gönen  ve ülkeye örnek çalışmalarda bulundu.

Yenilenebilir enerji çalışmalarına 2007 yılından başlanan bölgemizde ve ülkemizde ki bir çok ilke imza atan Numan ÖZGÜLER Güney Marmara’nın ilk enerji derneği olan Naturel Enerji derneğinin kurucu başkan yardımcısıdır.

 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı